MASSAGEFORMER

Oliemassage

Oliemassagen foregår enten som helkrops – eller delmassage. Det er helt op til dig, hvor på kroppen massagen skal foregå. Vi samarbejder omkring tryk, tempo og bevægelser, så du finder det så behageligt og afslappende som muligt.

Behandlingen foregår direkte på huden, og er bygget op omkring en fast grundform og struktur, så der skabes genkendelighed.

Trykmassage

Ved trykmassage anvendes afgrænsede, dybe og faste greb, oftest uden på tøjet. Denne massageform er enkel og overskuelig i sin opbygning og form, hvilket gør den velegnet, når der er brug for langsom tilvænning til berøring. Det gælder særligt mennesker der er taktil sky, eller mennesker der har en underreagerende følessans, som ofte ses ved ADHD, Autisme og andre sanseintegrationsforstyrrelser.

Ball-Stick Massage

Ball-sticken er en lille rund bold, med en nupret overflade. Ved denne massageform anvendes bolden som redskab udenpå tøjet. Det er således særligt egnet til dig, som ikke er tryg ved direkte fysisk kontakt. Stadig går boldens tryk og bevægelser ind og stimulerer følesansecellerne, giver varme, øger blodgennemstrømning samt fremmer muskelafspænding.

Varmepudemassage

Varmepuder er et fantastisk redskab ved massage, da kombinationen af tyngde og varme gør, at spændte muskler hurtigt slapper af og blodgennemstrømningen øges. De små kerne i puderne bruges til at massere og stimulerer hermed sanceceller og giver den fysiologiske og mentale effekt.

Denne massageform er særlig velegnet til dig, der oplever udfordringer ved den direkte fysiske kontakt. Behandlingen foregår maveliggende. Der placeres 3 varmepuder på bagsiden. Én på fødderne, èn på lænden og èn på skuldrene. Der bruges én pude af gangen til at massere hhv. ben, ryg samt overkrop og arme.

 

Fodmassage  – evt. i fodbad

Fødderne er meget vigtige sanseorganer der skal kunne mærke tryk, temperatur etc., så vi hjælpes til at registrere vores omgivelser. I hjernen fylder sanseindtryk fra fødderne et stort område på hjernebarkens yderside, som tegn på at “inputtet” fra fødderne er vigtigt for, at vi kan bevæge os på en hensigtsmæssig måde. Det er også grunden til at det – for de fleste – er forbundet med stor nydelse og velvære at blive berørt og masseret på fødderne.

Fodmassage i fodbad er en afgrænset massageform, som er ideel for tilvænning til berøring, da modtageren har overblik over hvad der foregår og kommunikation er nemmere. Ved fodmassage i vand styrkes den kropslige opmærksomhed- og bevidsthed helt ned i fødderne, samt styrker kredsløbet.

 

Lymfemassage

Massage af lymfesystemet bidrager til styrkelse af immunforsvaret, udrensning samt afspænding.

Kroppens celler får ilt og næringsstoffer gennem vævsvæske, der siver fra blodkarrene. Bagefter bliver den overskydende væske optaget af lymfekarrene, som transporterer lymfevæsken tilbage til blodbanen igen. Lymfevæsken fjerner affaldsstoffer fra cellerne samt bakterier. Al kroppens lymfe filtreres undervejs i lymfekirtlerne. Lymfocytter (hvide blodlegemer) som skal bruges bl.a. i “kampen” mod virus og bakterier, modnes her.

Et godt helbred hænger uløseligt sammen med lymfens evne til at bevæge sig frit.

Massageformen begynder med stimulering af lymfeknuder ved hals og nakke, med fokus på åndedrættet. Herefter arbejdes på kroppens bagside. Det er en pulserende, “fjerlet” massage. For at opnå en lymfedrivende virkning udføres kreds- og spiralformede håndbevægelser. Behandlingen kan kombineres med små fysiske øvelser samt åndedrætsteknik, da åndedrættet samt afspændt muskulatur har indvirkning på lymfesystemets frie flow.

Den langsomme rytme og bevægelse i massagen, stimulerer endvidere det parasympatiske nervesystem til ro afspænding og velvære.


Alle massageformer kan udføres liggende på briks, siddende på stol, i sækkestol eller hvad du må foretrække for at finde behandlingen mest komfortabel.

Alle massageformer kan udføres som helkropsmassage eller der kan sættes fokus på enkelte områder såsom fødder, ben, ryg, arme, skuldre/nakke, ansigt m.m.

Behandlingen sammensættes 100% efter dine ønsker og behov.

Navigation